Naša vina

arizling

 

 

 

AČANSKI RIZLING

vino veoma pitko, osvežavajuće, harmonično, finog sortnog ukusa.

Zelenkasto žute boje. Vino koje se najviše pije i prodaje sa kupažom malo traminca. Služi se rashlađen na temperaturi od 10 – 12*C. Najbolje se slaže sa jelima od belog mesa, roštiljem, pečenom ribom, plodovima mora, pirinčem, špagetama i hladnim predjelima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

chardonney

 

 

 

AČANSKI ŠARDONE

 vrhunsko specijalno vino. Vino je pitko osvežavajuće, finog blagog muskatnog i specijalnog sortnog ukusa zelenkasto žute boje.

Služi se rashlađen na temperaturi 10 – 12*C. Dobro se slaže sa plodovima mora, morskom i rečnom ribom, ćuretinom, piletinom, svinjskim mesom. Od sireva feta gomba, polutvrdi i tvrdi sirevi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

muskat

 

 

AČANSKI MUSKAT OTONEL

vino visoke elegancije. Krase ga žuto zelena boja, vistaknuta postojana sortna aroma. Ukus mu je pun i mio dosta skladan. Služi se rashlađen na temperaturi od 16 – 18 *C. Zbog intenzivne arome i specifičnog ukusa najbolje se slaže sa slatkišima ali prija i kao aperitivno vino više preporučujemo ženskoj populaciji.

Podrum Ačanski za sada jedino proizvodi ovo vino na ovim lepim terenima Fruške Gore.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hamburg

 

 

 

AČANSKI MUSKAT HAMBURG

Vino je veoma muskatno obojene boje.

pošto je hamburg jedno od najpoznatijih stonih konzumnih sorti izuzetno muskatna odlučila je da proizvede i odlično muskatno vino koje je jedno od najtraženijih. Služi se na temperaturi od 15-16*C. Služi se uz jela sa testeninom, belim tvrdim i topljenim sirevima, kolačima isladoledom, odličan izbor uz vegetarijansku hranu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

frankovka

 

 

 

AČANSKI FRANKOVKA

Vino je harmonično osvežavajućeg prijatnog mirisa rubin crvene boje. Odležavanjem vino dobija na kvalitetu. Podrum Ačanski zbog manjih količina sorte vranac i prokupac vrši kupažu vina sa frankovkom gde postiže još obojenije bolji kvalitet.

Pravo zadovoljstvo će se osetiti ako se služi na temperaturi od 16 – 18*C. Najbolje se služi sa junetinom, prasetinom, jagnjetinom, dimljenim mesom, kulenom kao i svim vrstama divljači.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

roze

 

 

 

AČANSKI ROZE FRANKOVKA  

Vino je harmoničnog osvežavajućeg prijatnog mirisa roze crvene boje. Servirati na temperaturi od 16-18*C. Odlično se slaže sa piletinom, guskom, patkom, prasetinom, teletinom i mešanim mesom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bermet

 

 

 

CRVENI BERMET

 je slatko aromatizovano vino rubin crvene boje. Bermet se idealo služi na temperaturi od 14 – 16*C da li kaoaperitiv, da li kao vino uz kolače ali uvek u društvu sa dragim osobama.